Sugarwax

Sugarwax: Waxen op suikerbasis

Bij Styling-up Beauty maken we gebruik van hars die gemaakt is van suiker. Dit wordt ook wel sugaring genoemd. Sugar waxing is een natuurlijke manier van harsen. De suikermix/pasta bestaat uit suiker of honing, citroen en water. Deze siroop hecht zich aan het haar en wordt dan met een speciale techniek snel verwijderd. De haartjes worden met wortel uit de huid getrokken. Deze methode wordt vaak gebruikt door vrouwen die een alternatief zoeken voor standaard waxen.

Voorbereiding op het waxen

Sugarwaxing in Den HaagJe kunt je voorbereiden op het waxen door de haartjes te laten groeien tot minimaal een halve centimeter. Nog beter is 1 cm. Voor de waxbehandeling dus even 1 tot 2 weken niet scheren. Als uw haar langer is dan 2 cm, dan wordt het eerst bijgeknipt. De eerste keer is bijna altijd het gevoeligst, maar iedereen ervaart het waxen anders. Zorg ervoor dat je een afspraak maakt als je niet menstrueert, want dan is de huid extra gevoelig.

Het word afgeraden om te waxen bij personen met diabetes of die last hebben van een afwijkende bloedcirculatie, omdat zij meer kans hebben op infectie. Gebruikers van bepaalde medicijnen (Retin-A, Renova, Differin of Isotretinoin) worden geadviseerd niet te waxen. Waxen kan beter ook niet gedaan worden als je minder dan 4 maanden zwanger bent, op beschadigde huid, bij puistjes of bij zonnebrand.

 

Nazorg

Tips voor na een waxbehandeling

Om afgesloten en ingegroeide haartjes te voorkomen kun je twee dagen na het waxen beginnen met een zachte scrub.

• Niet scheren! Door tussen de behandelingen te scheren haal je het behaalde effect van de harsbehandelingen weg en breken haartjes sneller af bij een volgende harsbehandeling. Dat zou zonde zijn!

• Vermijd de zon, zonnebank, een heet bad of sauna direct (24-48 uur) na de behandeling.

• Bij regelmatig harsen zal de haargroei langer uitblijven, minder worden en een dunnere structuur krijgen!

• Maak na ca. 5 weken een afspraak voor een nieuwe behandeling.

Facebook